dijous, 12 de gener de 2012

RECERCA D'INFORMACIÓ DE MÀRIUS TORRES
ASPECTES IMPORTANTS

1. La generació de la República o del 36.

2. La tradició postsimbolista.

3. El rigor tècnic: varietat i preferències mètriques i estròfiques.

4. Una poètica del transcendent: l'aspiració a l'Absolut, el record, el somni, l'acceptació de l'ordre còsmic i el dolor, la mort, l'amor, la reflexió sobre l'art i la poesia.

5. Les peces cíviques.

6. La música i el món natural.

7. La configuració d'una imatgeria recurrent: intimisme, al·legoria, depuració, anticol·loquialisme.LA CLAU PER ENTENDRE LA SEVA POESIA

A l’hora de classificar temàticament la poesia de Màrius Torres –com la de bona part dels poetes lírics– descobrim que, més que els seus temes, allò que és significatiu i que conforma el seu «univers poètic» és la manera d’enfocar-los, el seu to, els seus mitjans expressius.Quin és aquest «ambient torressià» que conforma i lliga tots els seus poemes? En primer lloc, l’enfocament de la poesia com a recerca i diàleg amb el seu món interior i com a destí que –amb el diàleg amb el transcendent– pot donar sentit a la seua vida. Després, el to esperançat: la «flor de l’esperança, minúscula i tenaç» apareix o s’insinua –s’olora– en gairebé tots els seus poemes. Un to, a més, expressat «en veu baixa», en el to amb què es fan les confidències i es revelen els secrets, sense escarafalls ni retòriques buides (Prats). Per últim, l’ús d’un model formal bell i de caire clàssic, de gran musicalitat, amb imatges i símbols de la natura i de la música com a correlats de les situacions anímiques del jo líric.


Extret de "Màrius Torres. Dossier del gust per la lectura"


ENLLAÇOS I VÍDEOS
Els tres últims són els més importants de llegir!!!

-lletra.uoc.edu/ca/autor/marius-torres

-antologiatmmc.wordpress.com/

-www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa

-Guia de lectura.

-Dossier didàctic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada